Advice Needed 2 receivers

Gladstones55

Member
Joined
May 11, 2020
Messages
363
Reaction score
34
Points
28
My Satellite Setup
Zone 2 Fixed Astra 2
Gibertini XP 1 meter , Technomate TM2600 , Octagon SX88+se
My Location
Midlothian
Hi Good morning
I am using two receivers on motorised dish 2nd receiver is connected to loop out from 1st receiver. What will happen to lnb if both receivers are on same time as both try to send voltage to lnb. Any chance of burning the lnb.
lnb works on 13 or 18 volts.
 

scopus

Specialist Contributor
Joined
Mar 25, 2005
Messages
2,343
Reaction score
2,941
Points
113
Age
56
My Satellite Setup
Primesat/Famaval 1.8 PF C/ku/Ka, Octagon SX8HD1, SX88, Openbox S3 Mini HD-V8S Freesat V7 HD-V8 Finder, Amiko A4K Combo, Satlook Colour HD Spectrum, Sansui A909 Amp and BOSE Acoustimass speakers for the audio.
My Location
Staffs UK
Hi Good morning
I am using two receivers on motorised dish 2nd receiver is connected to loop out from 1st receiver. What will happen to lnb if both receivers are on same time as both try to send voltage to lnb. Any chance of burning the lnb.
lnb works on 13 or 18 volts.

No, the first receiver in the chain will block the voltage of the second receiver unless the first receiver is in standby then the second receiver will control the LNB.
 

Terryl

Specialist Contributor
Joined
Apr 14, 2011
Messages
2,781
Reaction score
1,665
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
OpenBox X5 on a 1 meter motorized dish.
And now a 10 foot "C" band dish.

Custom built PC
My Location
Deep in the Boonies in the central Sierra Nevada mountains of California.
Highest voltage wins
 

TJExcalibur

Sleepy Hollow
Joined
Jan 9, 2005
Messages
1,812
Reaction score
1,075
Points
113
Age
78
Location
Out of this world.
My Satellite Setup
Master Focus 90cm .Gigablue UHD Quad 4K on TM 2600 motor. *Tm 5402 HD M3, *Atemio Nemesis. *Not Used.
My Location
Southern England

Gladstones55

Member
Joined
May 11, 2020
Messages
363
Reaction score
34
Points
28
My Satellite Setup
Zone 2 Fixed Astra 2
Gibertini XP 1 meter , Technomate TM2600 , Octagon SX88+se
My Location
Midlothian
Thank you for all your contributions
Some times both receivers were on and working fine means no harm done to lnb.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
31,346
Reaction score
7,086
Points
113
Age
56
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
Not all receivers have similar loopthrough characteristics so you might find one machine might work and another won't

The only ones I have connected in tandem have been Technomate 5402s and an Echostar something or other.
 

Gladstones55

Member
Joined
May 11, 2020
Messages
363
Reaction score
34
Points
28
My Satellite Setup
Zone 2 Fixed Astra 2
Gibertini XP 1 meter , Technomate TM2600 , Octagon SX88+se
My Location
Midlothian
Good to know if both are working fine means it’s capable and won’t burn the lnb if both receivers are on same time.
 

danno

New Member
Joined
Feb 23, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Age
45
My Satellite Setup
technomate 5300
My Location
london
Good to know if both are working fine means it’s capable and won’t burn the lnb if both receivers are on same time.
technomate 5300 -RIK hotbird new 11179 frequency not scanning,no clue why its not picking it up
 

ozumo

Specialist Contributor
Joined
May 26, 2020
Messages
1,432
Reaction score
468
Points
83
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, AZ/EL x3.
My Location
South Durham
You need a receiver that is DVB-S2 compatible, your Technomate only does DVB-S.
 
Top