Astra 2 - SKY UK channels down??

jeallen01

Specialist Contributor
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5,254
Reaction score
2,080
Points
113
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Somewhere in England (possibly?)!
About 10 mins ago, I was watching CNN on Ch 506 (IIRC) and then everything froze - the RX (DRX 895)is now telling me that the the box isn't getting a sat signal, and one sat input is showing 90% SS& SQ and Input 1 LOCK indication is "OK, but other one is showing (corrected) 0% SS and 0% SQ, and NOT LOCKED.

So is anyone else in the London having the same issue, or is this a box problem (which I think it might be)?????

Edited: switched the box to Single Channel mode, it rebooted and now have reception on Input 1, and so it does look like a box problem and maybe I'll have to swop to the "LIDL 895" (hope it still works!) which is on the shelf upstairs (and probably have to swop the HDD's to get access to all the recordings (a job I really do not relish!).

Now reset it back into dual channel mode and it's working but, again, showing 0% SS & SQ on Input 2..

Looks' like it is the box - unless one of the inputs on the quad on the dish has failed? Will try changing to another of the 3 cables coming down from from quad (the 4th one got repurposed for the feed from the NVR in the attic)
 
Last edited:

jeallen01

Specialist Contributor
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5,254
Reaction score
2,080
Points
113
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Somewhere in England (possibly?)!
The failure was very sudden - one moment all was OK, and the next it wasn't. Thus does anyone have any experience of this happening as that might point to the cause of the issue?

Edited:
Problem = "stupid human"! -> I then had a "thought" as I had moved the AV cabinet to refit the power connector to the lounge PC in that cabinet.

That must have slightly disturbed the cables to the SKY box, and then, a few minutes later, the cable into Input 2 must have come slightly loose in the F-connector:-doh- remade that connection and I now have 90% SS & SQ on both inputs.

As I said = "stupid human" - or was it just "Sod's Law"????
 
Last edited:

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,024
Reaction score
1,430
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Haha, you won't be the first to do it and won't be the last, I've had lots of service calls which involve similar furniture moves.:) I did have one which I thought was cable connection repated, but tyurned out to be crosstalk on the LNB and moving the second connectio to the port on the other end of the LNB solved it.:)
 
Top