channel list for E2 receivers, incorporating most satellites through the ARC wanted

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
hey guys,

im after a channel list so i can go hunting on extreme east and west sats, but every channel list i try doesnt go beyond 34.5w and 53e - i want to do some testing, on extreme west sats, and need a channel list do so, so i can drive my dish to anywhere within the ARC .

thanks!
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,585
Reaction score
655
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
If you are in the UK you're going to experience problems, going too far East, and too far West, due to the satellite arc, satellite footprints, which aren't always available, in the UK, and the earths horizon.
Why not test it yourself, using william-1's strongest transponders lsit, for 45 West:
Strongest transponders | Page 5 | SatsUK - The Digital TV & Smart Tech Support Forums (satellites.co.uk)

And then use sites like lyngsat, to show you which satellites, and transponders, are possible in the UK, depending on your location, and dish size.
Code:
https://www.lyngsat.com/
 

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
hi - yes, thats the problem, i cant go to 45w....without a channel list which goes there...
 

ozumo

Specialist Contributor
Joined
May 26, 2020
Messages
1,509
Reaction score
481
Points
83
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, AZ/EL x3.
My Location
South Durham
Add a satellite or edit an existing one.
 

jeallen01

Specialist Contributor
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5,369
Reaction score
2,120
Points
113
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Somewhere in England (possibly?)!
Add a satellite or edit an existing one.
Look on the Lyngsat, Flysat, KingofSat (etc.) websites for 45W and then, in your settings menu, add a new sat at 45W - it will have no transponders in the transponder list and so add those that you find for 45W on those sites (in practice, the only one worth adding is the one that I mentioned earlier in another thread for China Radio as I couldn't get any signals from the rest listed on Lyngsat because the beams are for Africa or are feeds that someone found sometime ago!).

Then send the dish to 45W via the DiSEqC motor settings menu using "Go to sat" and scan that transponder, which should then find the 5 radio channels that are there, but if not then slightly adjust the sat position as I outlined earlier.
 

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
have you tried adding a SAT in Enigma2, manually! omg

however, i've just found this!!! hoping this will work a charm...

_satellites.xml creator
 

jeallen01

Specialist Contributor
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5,369
Reaction score
2,120
Points
113
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Somewhere in England (possibly?)!
have you tried adding a SAT in Enigma2, manually! omg

however, i've just found this!!! hoping this will work a charm...

_satellites.xml creator
Firstly try with your SX88 because that's pretty straightforward as that took me about 15-20 mins with mine earlier today - THEN work out how to do the same thing with your E2 m/c('s):rolleyes:

"Moral" = start "simple & easy", and then "work upwards" from there! :D

PS: when I asked for advice as to what to buy 6 ys ago, the Vu+ Solo 2 and TM5402 M3 were the recommendations and so I bought both - the former turned out to be a bit a learning nightmare which I never really mastered, but the TM turned out to be a lot easier to deal with in the longer term, and taught me what about for what I later bought, and thus what I "advised" just above :)
 
Last edited:

moonbase

Small Dish Man
Joined
Mar 29, 2004
Messages
2,819
Reaction score
2,489
Points
113
My Satellite Setup
2.0m Precision
My Location
UK
have you tried adding a SAT in Enigma2, manually! omg

however, i've just found this!!! hoping this will work a charm...

_satellites.xml creator


That is exactly what you need.
Create the xml file in UTF-8 format

Use Filezilla to copy the xml file to two locations in the E2 file system
1. /etc/tuxbox
2. /etc/enigma2

Reboot the E2 receiver to activate usage of your customised xml file.
 

jeallen01

Specialist Contributor
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5,369
Reaction score
2,120
Points
113
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Somewhere in England (possibly?)!
PS to Post #7 - by which I suppose I meant that you need to sort out one thing at a time, and the most important of those is making sure that your dish IS aligned correctly because, without that, any other "steps" won't mean anything!:rolleyes:
 

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
thanks guys!

ive just locked a TP on 58w "BEAM_IS21_WO1_0033" - 12db.
11592 - H - 25714 SR

just found 2x TPs at 40.5w too.

now this makes me think can my arc be off if i can get 58w at 12db, but only 53e at 5db ...

:)
 
Last edited:

jeallen01

Specialist Contributor
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5,369
Reaction score
2,120
Points
113
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Somewhere in England (possibly?)!
thanks guys!

ive just locked a TP on 58w "BEAM_IS21_WO1_0033" - 12db.
11592 - H - 25714 SR

now this makes me think can my arc be off if i can get 58w at 12db, but only 53e at 5db ...:)
IMHO, "In fact", it probably does because it still seems to me that your dish is probably aligned a very little too far to the East - unless and until you can confirm that you can lock onto and open the China Radio channels on 45W (??).
 

moonbase

Small Dish Man
Joined
Mar 29, 2004
Messages
2,819
Reaction score
2,489
Points
113
My Satellite Setup
2.0m Precision
My Location
UK
thanks guys!

ive just locked a TP on 58w "BEAM_IS21_WO1_0033" - 12db.
11592 - H - 25714 SR

just found 2x TPs at 40.5w too.

now this makes me think can my arc be off if i can get 58w at 12db, but only 53e at 5db ...

:)


Nice catch, well done.
 

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
That is exactly what you need.
Create the xml file in UTF-8 format

Use Filezilla to copy the xml file to two locations in the E2 file system
1. /etc/tuxbox
2. /etc/enigma2

Reboot the E2 receiver to activate usage of your customised xml file.
its annoying - cant seem to add 12.5w to it, and its not an option when selecting....very odd.
 

malsat

Regular Member
Joined
Mar 16, 2004
Messages
93
Reaction score
11
Points
8
Age
58
Motor - FULLFeed (45.0°W - 76.5°E)

is this anygood to you?
 

Attachments

  • E2_Morph883_Motor_160121.zip
    465.9 KB · Views: 4

moonbase

Small Dish Man
Joined
Mar 29, 2004
Messages
2,819
Reaction score
2,489
Points
113
My Satellite Setup
2.0m Precision
My Location
UK
its annoying - cant seem to add 12.5w to it, and its not an option when selecting....very odd.


If you export your satellite and channel list to something like DreamboxEdit you should be able to edit and add channels and satellites.
After editing you can flash the updated list back into the E2 receiver.
 

Chr0nik

Member
Joined
Dec 2, 2005
Messages
181
Reaction score
36
Points
28
My Satellite Setup
TM-9100 Linux receiver / Edision OS mini 4K / TM-2600 M3 motor / 110cm dish (34.5w to 50e) - 100cm dish (51.5e/52e/53e/60e)
My Location
Grays, Essex
thanks guys!

ive just locked a TP on 58w "BEAM_IS21_WO1_0033" - 12db.
11592 - H - 25714 SR

just found 2x TPs at 40.5w too.

now this makes me think can my arc be off if i can get 58w at 12db, but only 53e at 5db ...

:)

Which TPs did you find at 40.5w?

Thanks
 

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
i didnt make a note mate, will see if they're still there tonight...

LOL ive just remembered someone on here, warned me not to say "mate" - too over friendly - lol.
 

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
Which TPs did you find at 40.5w?

Thanks
hey - just scanned them in again:

11173 - V - 15000

my E2 Edision picks these up, however, my non E2 Octagon SX88 doesnt. (Same LNB )
 
Last edited:

manikm909

Regular Member
Joined
Sep 10, 2020
Messages
365
Reaction score
83
Points
28
Age
44
My Satellite Setup
Laminas OFC 1200 Dish, Octagon SF8008 (main STB)
My Location
SE London, UK
IMHO, "In fact", it probably does because it still seems to me that your dish is probably aligned a very little too far to the East - unless and until you can confirm that you can lock onto and open the China Radio channels on 45W (??).

yep, ive tried tonght, but i still cannot get 45w China Radio, even though i can get 34.5w and 58w with strong signal....very odd
 

jeallen01

Specialist Contributor
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5,369
Reaction score
2,120
Points
113
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Somewhere in England (possibly?)!
yep, ive tried tonght, but i still cannot get 45w China Radio, even though i can get 34.5w and 58w with strong signal....very odd
Please "refer" to what I said earlier about your arc as the setting of your motor on the mast is almost certainly very slightly too far East !! (FWIW, I used to get China Radio on 45W with the TD110, and possibly - can't remember! - even with the TD88) :rolleyes:
 
Top