Feedhorn Channel Master, Laminas, Invacom QDF

Eusebius Punz

Regular Member
Joined
Feb 26, 2015
Messages
77
Reaction score
24
Points
8
Age
53
Location
Oberndorf, Lower Austria
My Satellite Setup
Wavefrontier 30" W - 28,2" E
My Location
Oberndorf
Yes, right. The photos were out of range. Security error occurred. Please press back, refresh the page, and try again. Now compressed i can not upload it.
 

Attachments

  • 001.jpg
    001.jpg
    290.2 KB · Views: 55

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,748
Reaction score
8,638
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
Advert says it is a 2.5m diameter. Have you measured it personally?
 

peeter3000

Member
Joined
May 9, 2008
Messages
173
Reaction score
129
Points
43
Age
53
My Satellite Setup
125x140cm Mabo
3m AerialAS30,
80cm Triax
TBS5922
CrazyScan 1.0.1.94.
(Lenovo T420)
My Location
Estonia(EU)
the best for you, is first to take some Triax or other new offset dish (110cm) 100cm x 110cm, univ LNB and check signals between 10700-11050.
after that you know what size dish you need ... (maybe Gibertini 150cm x 161cm new 250.-e is ok in your area, I think so).
 

Eusebius Punz

Regular Member
Joined
Feb 26, 2015
Messages
77
Reaction score
24
Points
8
Age
53
Location
Oberndorf, Lower Austria
My Satellite Setup
Wavefrontier 30" W - 28,2" E
My Location
Oberndorf
the best for you, is first to take some Triax or other new offset dish (110cm) 100cm x 110cm, univ LNB and check signals between 10700-11050.
after that you know what size dish you need ... (maybe Gibertini 150cm x 161cm new 250.-e is ok in your area, I think so).
The triax 110 is much to small for my area. I have tested with gibertini 1 1,25 and 1,5 m, Triax PFA 1,4 and get nothing from the uk beam.
 

RimaNTSS

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,609
Reaction score
6,086
Points
113
Age
58
My Satellite Setup
Some SAT-related hardware.
My Location
N-E from Riga
Yes, it is a 2,4 m dish. To get the f/d i needed the size.
To get know f/d you need to know exact measurements of diameter of the working area of the dish and it's depth. Could you provide those 2 measurements?
Do you have your dish installed? If yes, then could you provide picture of it?
Agree with @st1 , you better try some simple LNBs on your dish and then go for more sophisticated and more expensive ones.
 

RimaNTSS

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,609
Reaction score
6,086
Points
113
Age
58
My Satellite Setup
Some SAT-related hardware.
My Location
N-E from Riga
I have installed many sat dishes include this and tried s lot of lnbs on this dish.
Great! But, did you measure this dish (diameter and depth)? I see in your profile setup mentioned T90 tuned to 30*W-28,*E - respect for that! I know that such a setup is not so easy and not many users are done that.
So, still interested in the picture(s) of your 2,4m PFA installed.
 

Eusebius Punz

Regular Member
Joined
Feb 26, 2015
Messages
77
Reaction score
24
Points
8
Age
53
Location
Oberndorf, Lower Austria
My Satellite Setup
Wavefrontier 30" W - 28,2" E
My Location
Oberndorf
Yes. I have a T 90 with this setup and also a PFA 240 for 28,2 east. Pictures will come soon. And i measured the dish reflector size and deepth.
 

RimaNTSS

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,609
Reaction score
6,086
Points
113
Age
58
My Satellite Setup
Some SAT-related hardware.
My Location
N-E from Riga
Dish size 240 cm, depth 31, f/d 116,12.
It is soo difficult to pull information out of you! Joke :). f/d can not be represented in such a numbers. It is, most of the times, less than 1, but surely not hundreds.
 
A

archive10

Guest
@Eusebius Punz
I think to get more constructive feedback now, you should go take 10 pictures with camera/phone of dish, mounting bracket, current LNB/feedhorn etc, and post them here.
To help you further, the Forum will need more details on your dish than the sales advert from 2 years ago.
From the willhaben picture, the dish looks like any >1m PF dish with a couple of feedarms slapped on, they don't even seem to be evenly spread out around the dish.
Without those one or two levels of details more, my best advice can only be "try the GI LNB, and see what happens".

Don't get me wrong: We're several (unrelated) individuals who would like to help, but we need a bit more information to go on - we can't use the Force or anything like that...
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,748
Reaction score
8,638
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,748
Reaction score
8,638
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
Nothing I have here would work with a dish that shallow, I think the largest IRTE was about 0.4 (possibly 0.41) but no greater.
 

RimaNTSS

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,609
Reaction score
6,086
Points
113
Age
58
My Satellite Setup
Some SAT-related hardware.
My Location
N-E from Riga
Top