silvercrest sl 65

Neil12345

New Member
Joined
Feb 23, 2021
Messages
4
Reaction score
1
Points
3
Age
111
My Satellite Setup
silvercrest sl 65 and just bought Edision picco S2 free to air Satellite Receiver
My Location
UK
I’m hoping somebody can help me I have a silvercrest sl 65 (bought from Lidl a long time ago). The silvercrest sl 65 has stopped working I used to watch 3sat on it as it had a program on about 0700 every morning showing ski resorts in Europe. The silvercrest sl 65 was getting Astra 1B 19.2E. I bought a Edision picco S2 sat receiver but can’t get 3sat anymore. Please help :D
 

ozumo

Specialist Contributor
Joined
May 26, 2020
Messages
1,430
Reaction score
468
Points
83
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, AZ/EL x3.
My Location
South Durham
Are you receiving any channels?
 

Neil12345

New Member
Joined
Feb 23, 2021
Messages
4
Reaction score
1
Points
3
Age
111
My Satellite Setup
silvercrest sl 65 and just bought Edision picco S2 free to air Satellite Receiver
My Location
UK
Thanks for the quick reply. To get 3sat what settings do I have to put in
 

Attachments

  • a.jpg
    a.jpg
    2.4 MB · Views: 10

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
31,346
Reaction score
7,086
Points
113
Age
56
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
Thanks for the quick reply. To get 3sat what settings do I have to put in
You have the right settings for the universal LNB, so the receiver may have failed, a connection has come loose, or there is something wrong outside.

The SL65 is getting very long in the tooth and it is worth upgrading to something that provides SD and HD version of 3Sat, if your television can cope with it.

All Alpinepanorama episodes are available on youtube in the meantime.

 

ozumo

Specialist Contributor
Joined
May 26, 2020
Messages
1,430
Reaction score
468
Points
83
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, AZ/EL x3.
My Location
South Durham
Assuming you have a fixed dish with one LNB:
LNB Type: Universal
TP: 11347 V 22000
DiSEqC 1.0: Disable
DiSEqC 1.1: Disable
Positioner :Off
22K (Off) - assuming this can't be changed
0/12V: Off
Polarity: Vertical and Horizontal
LNB Power: On
 

Neil12345

New Member
Joined
Feb 23, 2021
Messages
4
Reaction score
1
Points
3
Age
111
My Satellite Setup
silvercrest sl 65 and just bought Edision picco S2 free to air Satellite Receiver
My Location
UK
Channel Hopper the silvercrest sl 65 worked yesterday and the picture was the great so its just hopefully getting the right settings in the Edision picco S2.

ozumo I have a monoblock dual twin tuner LNB one Astra 19.2 and Hotbird 13E I should have said that . For some reason I cant put TP: 11347 V 22000 I can only put TP 11277 V27500 then it jumps to TP 11392 V 27501 thats strange because i'm sure I have had TP: 11347 V 22000
 

ozumo

Specialist Contributor
Joined
May 26, 2020
Messages
1,430
Reaction score
468
Points
83
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, AZ/EL x3.
My Location
South Durham
Try changing DiSEqC 1.0 A or 1.
Press the red button to bring up scan options and use:
Channels: Available
Type: TV & Radio
Scan mode: Blind
NIT: Yes (if possible)

Then scan. It should scan 19.2E or 13E. If it's not 19.2E then delete all channels and set DiSEqC 1.0 to 2 or B and try again.
 

Neil12345

New Member
Joined
Feb 23, 2021
Messages
4
Reaction score
1
Points
3
Age
111
My Satellite Setup
silvercrest sl 65 and just bought Edision picco S2 free to air Satellite Receiver
My Location
UK
I got it working thankss for your help ozumo :Y
 

Attachments

  • b.jpg
    b.jpg
    2.2 MB · Views: 6

ozumo

Specialist Contributor
Joined
May 26, 2020
Messages
1,430
Reaction score
468
Points
83
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, AZ/EL x3.
My Location
South Durham
Glad we could help, thanks for letting us know it worked :Y
 
Top