Slingbox Discontinued NOV 2020

Joined
Nov 10, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
3
Age
51
My Satellite Setup
Foxtel
My Location
Australia
Sling Media in their wisdom has set a 2 year sunset for Slingboxes.



I would like to stream my cable TV to my phone. currently has RCA out as the HDMI is encrypted.



anyone suggest a good alternative?



or

anyone smart enough to setup a slingbox without the sling media servers (when they get unplugged)?



Cheers
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,010
Reaction score
1,418
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
I still use one of these, only used it for terrestrial, but has an AV input and IR sender output, so assume it can be used with a cable box. Hauppauge | Broadway Having said that, I remember using my Virgin TV Control phone app to change the channel and it isn't geo locked.

If you want to give it a try, you need to download the TV Centre app and I'll give you a link to mine.
 
Last edited:
Joined
Nov 10, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
3
Age
51
My Satellite Setup
Foxtel
My Location
Australia
thanks a lot Rolfw, I just had a brief look at the link and it does look promising, I'll post back later, I might have some other questions about the product you may be able to answer. thanks again
 
Joined
Nov 10, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
3
Age
51
My Satellite Setup
Foxtel
My Location
Australia
I have contacted Hauppauge with some technical questions.
couple of questions for you Rolfw

What is the broadcast quality like? I have 25Mpbs upload
is there a Iphone app or do you have to use Safari\Chrome?
is it easy to navigate and change channels?
I googled TV centre but didn't find the app you mentioned, do you have a URL?
thanks again
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,010
Reaction score
1,418
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Try Wintv extend, it's a little bit basic on the iphone, but does work, I can message you a link to my server and you can test. It will work with any flash enabled browser, but they are thin on the ground. Hauppauge | WinTV Extend

Below is the browser version on my TV, but no flash extension for the picture.:)
 

Attachments

  • snip_20201111080931.png
    snip_20201111080931.png
    106.8 KB · Views: 8
Joined
Nov 10, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
3
Age
51
My Satellite Setup
Foxtel
My Location
Australia
that would be great if you send me a link to test, I tried to PM you but not sure if this forum has that feature.

thanks again
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
23,254
Reaction score
3,684
Points
113
Age
66
My Satellite Setup
1.2Mtr Polar MTG yes it has been on the arc for 35 years and is now fixed on 13 East using two pairs of rusty molegrips. Unlike me they never groan but always perform.
My Location
Blackburn, Lancashire
that would be great if you send me a link to test, I tried to PM you but not sure if this forum has that feature.

thanks again
It does have a PM feature but not with only four posts to your credit, this is to stop existing members being spammed by new members.
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,010
Reaction score
1,418
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Have emailed the link and sent you a private message.
 
Last edited:

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,032
Reaction score
3,435
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
...and sent you a private message.
Will flipper be able to read a message if he doesn't have enough posts to send out messages yet?
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,010
Reaction score
1,418
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Will flipper be able to read a message if he doesn't have enough posts to send out messages yet?
Raised him to member, that should do it. If not then he has an email.:)
 
Top