TBS 6903-X useable with scanning apps?

satesco

Specialist Contributor
Joined
Aug 10, 2008
Messages
988
Reaction score
1,551
Points
93
My Satellite Setup
seven antennas,one toroidal with 16 lnbs,
6 satellite receivers,2 Meters,9 PC cards(tbs6983,6903,6590,6504,6522,6209,2603,6909X,6903X,skystar hd2),2 tuners usb-tbs5927 & tbs5925,Skystar HD.
Satellite reception between 100.5E-50.0W
My Location
Romania
Setting up IQ Monitor with a TBS 6983 for testing.

It's not scanning 27.5W. Just flat lining. Am I missing something in menu box? The HR spectrum mode shouldn't be red?

I made a video with the setting in IQmonitor to get high spectra with tbs6983 card,here
I checked now,high spectra with tbs6903X at 27.5 W.
 

Attachments

  • 19°2E_2011090848_10700-11200 V.jpg
    19°2E_2011090848_10700-11200 V.jpg
    306.1 KB · Views: 14
  • 19°2E_2011090848.jpg
    19°2E_2011090848.jpg
    296.6 KB · Views: 5
  • 27°5W_2011091146_11470-11700 V.jpg
    27°5W_2011091146_11470-11700 V.jpg
    326.1 KB · Views: 4
  • 27°5W_2011091146.jpg
    27°5W_2011091146.jpg
    96 KB · Views: 10

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,272
Reaction score
3,718
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
The video is brilliant satesco :) Worth a thousand words...

I can see how each transponder appears now over the spectrum.

I will do some testing with my cards. Thanks.
 

satesco

Specialist Contributor
Joined
Aug 10, 2008
Messages
988
Reaction score
1,551
Points
93
My Satellite Setup
seven antennas,one toroidal with 16 lnbs,
6 satellite receivers,2 Meters,9 PC cards(tbs6983,6903,6590,6504,6522,6209,2603,6909X,6903X,skystar hd2),2 tuners usb-tbs5927 & tbs5925,Skystar HD.
Satellite reception between 100.5E-50.0W
My Location
Romania
Here's what a blindscan looks like without hs at 19.2E.This time with the tbs6983 card.
Regards
 

Attachments

  • 19°2E_2011091704_10700-11700 V.jpg
    19°2E_2011091704_10700-11700 V.jpg
    354.3 KB · Views: 6
  • 19°2E_2011091657.jpg
    19°2E_2011091657.jpg
    537.7 KB · Views: 8

stephan94

Specialist Contributor
Joined
Jun 30, 2008
Messages
523
Reaction score
686
Points
93
Age
63
My Satellite Setup
1.20 Channel master ( Paris)and 1200 Laminas ( Bavaria) KU and C Band
Openbox SX6 and S3 Mini, Dr HD 15, Octagon SF 4008 and Octagon SX88and SX8 HD One, TBS 6983
My Location
Bavaria and Paris
Hallo Llew

if you want more information and still have the latest version of IQMonitor you can watch here:
This is where the developer " Strannik" indicates all the news
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,272
Reaction score
3,718
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Hallo Llew

if you want more information and still have the latest version of IQMonitor you can watch here:
This is where the developer " Strannik" indicates all the news
Thanks for that - information there and satesco's guides will keep me busy for a while :)
Here's what a blindscan looks like without hs at 19.2E.This time with the tbs6983 card.
Regards
A small query satesco - my version of IQ Monitor (2.4.0.4) has the TSReader box greyed out. How do I wake it up?
 

satesco

Specialist Contributor
Joined
Aug 10, 2008
Messages
988
Reaction score
1,551
Points
93
My Satellite Setup
seven antennas,one toroidal with 16 lnbs,
6 satellite receivers,2 Meters,9 PC cards(tbs6983,6903,6590,6504,6522,6209,2603,6909X,6903X,skystar hd2),2 tuners usb-tbs5927 & tbs5925,Skystar HD.
Satellite reception between 100.5E-50.0W
My Location
Romania
As you can see,in IQmonit folder you can find the IQmonitor_2 .ini file. All you have to do is check if the applications are installed and have a correct path.
@stephan94 gave you a very useful link for IQmonitor.
 

Attachments

  • IQmonitor_2.ini_2020-11-09_23-46-11.png
    IQmonitor_2.ini_2020-11-09_23-46-11.png
    70 KB · Views: 6

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,272
Reaction score
3,718
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
As you can see,in IQmonit folder you can find the IQmonitor_2 .ini file. All you have to do is check if the applications are installed and have a correct path.
@stephan94 gave you a very useful link for IQmonitor.
I had checked the path earlier in the config folder. It's pointing to my TSReader.exe
Always works OK with Crazyscan, same path as pointed to in crazyscan config.
 

satesco

Specialist Contributor
Joined
Aug 10, 2008
Messages
988
Reaction score
1,551
Points
93
My Satellite Setup
seven antennas,one toroidal with 16 lnbs,
6 satellite receivers,2 Meters,9 PC cards(tbs6983,6903,6590,6504,6522,6209,2603,6909X,6903X,skystar hd2),2 tuners usb-tbs5927 & tbs5925,Skystar HD.
Satellite reception between 100.5E-50.0W
My Location
Romania
Honestly,I don't know why...:(
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,272
Reaction score
3,718
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
OK, thx anyway. Tried the app on a different Windows Home Premium PC (this one is Ultimate). I'll try it on Win 10 next, but don't think Windows is the problem.
Without a route to TSReader in the app it loses a lot of its versatility for me. However, I shall persevere with it :mellow:
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,272
Reaction score
3,718
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Same blanked TSReader on Win10.

May not be significant, but every time I start IQ Monitor, before it appears, I get this "warning".
(I suppose it's just telling me it uses commas as the decimal separator. UK format uses full stops).

Invalid.JPG

Just a check of my monitor with blanked TSReader. I'm using the latest IQ Monitor.

IQ Moinitor_check.JPG
 

satesco

Specialist Contributor
Joined
Aug 10, 2008
Messages
988
Reaction score
1,551
Points
93
My Satellite Setup
seven antennas,one toroidal with 16 lnbs,
6 satellite receivers,2 Meters,9 PC cards(tbs6983,6903,6590,6504,6522,6209,2603,6909X,6903X,skystar hd2),2 tuners usb-tbs5927 & tbs5925,Skystar HD.
Satellite reception between 100.5E-50.0W
My Location
Romania
I didn't think you'd have the same problem.
You have to change the format,as you see in the picture.(apud @strannik at #727)
 

Attachments

  • IQmonitor .png
    IQmonitor .png
    534.3 KB · Views: 10

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,272
Reaction score
3,718
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
I didn't think you'd have the same problem.
You have to change the format,as you see in the picture.(apud @strannik at #727)
I'm already using dd/MM/yyyy :rolleyes:

I think only the US uses month before day.
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,272
Reaction score
3,718
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Oh I see, just checked that post. I'll look into my settings. Thanks.
 
Top