Is viasat reachable in west ireland

jdseasider

Regular Member
Joined
Mar 12, 2010
Messages
72
Reaction score
0
Points
6
Age
42
My Satellite Setup
english sky, spiderbox 7000, 1.1m triax dish with tm2600 motor, Acer Aspire 5542
My Location
Blackpool, Lancashire, North West England
on a 2.4m dish? thanks in advance
 

irishguy2002

Member
Joined
Oct 1, 2008
Messages
33
Reaction score
0
Points
6
Age
46
My Satellite Setup
HTPC
My Location
Northern Ireland
A weak signal can be reached in Belfast on a 125 Gibi, at a stretch a 1.5 should pull it in (but might be impacted by rain fade).

Further West it's probably looking like a 1.8 or above for a similar signal.

Excollier maybe able to comment more on this as he is from Donegal..
 

tommybo

Member
Joined
Jul 27, 2011
Messages
4
Reaction score
0
Points
0
Age
41
My Satellite Setup
1.2 metre dish Connected to DM800 Sky mini dish connected to VU DUO TM800HD And TM500 No Clones
My Location
Belfast
Well then ive no chance on a 1m dish
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,656
Reaction score
11,123
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
I barely get Viasat on a 1m dish in the Scottish Borders (very weak signal disappears at the merest hint of drizzle). You dont have much chance in Belfast.
 

Chris76

Regular Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
337
Reaction score
3
Points
18
Age
47
My Satellite Setup
Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
My Location
Belfast
jdseasider said:
on a 2.4m dish? thanks in advance

It's been reported that it is on a 1.8m andrews dish in mayo i haven't seen it with my own eye's yet but i will soon enough as im going down next weekend to collect 5 x 1.5m andrews dishes for viasat.Also the guy that reported it is a genuine guy so i personally believe him it's steve the owner of satellitetv.ie.

Chris
 

Chris76

Regular Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
337
Reaction score
3
Points
18
Age
47
My Satellite Setup
Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
My Location
Belfast
tommybo said:
Well then ive no chance on a 1m dish

Hi tommybo


If you'r after viasat the 1.5m andrews will do you as a static dish and you can keep your 1m motorised.
 

tommybo

Member
Joined
Jul 27, 2011
Messages
4
Reaction score
0
Points
0
Age
41
My Satellite Setup
1.2 metre dish Connected to DM800 Sky mini dish connected to VU DUO TM800HD And TM500 No Clones
My Location
Belfast
Chris76 said:
Hi tommybo


If you'r after viasat the 1.5m andrews will do you as a static dish and you can keep your 1m motorised.

I would love to Chris but i would end up in the Roselawn grave yard if my missus seen another sat dish on the wall esp a 1.5 but i will keep you in mind mate thanks.
 

Chris76

Regular Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
337
Reaction score
3
Points
18
Age
47
My Satellite Setup
Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
My Location
Belfast
A dish that size needs to be ground mounted mate..
 

jtrosicky

Member
Joined
Jan 21, 2011
Messages
38
Reaction score
0
Points
0
Age
34
My Satellite Setup
dm500s, andrew valuestar 1.2m dish, triax 88cm, 2.4m fortec star.
My Location
co mayo, ireland
i have one of them dishes, they are really 1.2m dishes though, height is 1.47cm and width 1.20cm, can you get viasat pl channels with it 11747v27500
 

tonicoc

Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
1
Reaction score
0
Points
0
Age
43
My Satellite Setup
technomate 5300 super, DM500, 1m motorised.
My Location
Monaghan
Hello chris76

I'm down in monaghan. How did you get on with Viasat did it work. Thinking of getting 1.
Chris76 said:
It's been reported that it is on a 1.8m andrews dish in mayo i haven't seen it with my own eye's yet but i will soon enough as im going down next weekend to collect 5 x 1.5m andrews dishes for viasat.Also the guy that reported it is a genuine guy so i personally believe him it's steve the owner of satellitetv.ie.

Chris
 

Chris76

Regular Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
337
Reaction score
3
Points
18
Age
47
My Satellite Setup
Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
My Location
Belfast
jtrosicky said:
i have one of them dishes, they are really 1.2m dishes though, height is 1.47cm and width 1.20cm, can you get viasat pl channels with it 11747v27500

Yes I can pull that transponder in


---
- Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Chris76

Regular Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
337
Reaction score
3
Points
18
Age
47
My Satellite Setup
Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
My Location
Belfast
tonicoc said:
Hello chris76

I'm down in monaghan. How did you get on with Viasat did it work. Thinking of getting 1.

Hi Toni

I haven't properly tested it yet on the Andrews dish but I was getting moderate results with the gibi 1.25. I will update you asap.


---
- Sent from my iPhone using Tapatalk
 

jtrosicky

Member
Joined
Jan 21, 2011
Messages
38
Reaction score
0
Points
0
Age
34
My Satellite Setup
dm500s, andrew valuestar 1.2m dish, triax 88cm, 2.4m fortec star.
My Location
co mayo, ireland
i am interested to know if you can get viasat with that dish too, trying for hours to get viasat with a 2.4m fortec star dish from map***s here in mayo but no joy.
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,065
Reaction score
8,660
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
I don't wish to be the bearer of bad tidings, but those F-S petalised dishes are prone to falling apart in a slight breeze. Do get your money back.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,656
Reaction score
11,123
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
jtrosicky said:
i am interested to know if you can get viasat with that dish too, trying for hours to get viasat with a 2.4m fortec star dish from map***s here in mayo but no joy.

Im not surprised. Those 2.4m dishes normally work as nearer 1.2/1.5m . And as my honourable collegue has mentioned they are flimsy, so even if you get it working it will need dismantling and reassembling after a good gale.

Get some fishing line and string it right across the face in 3 or 4 places. Then put up a photo of the place where the strings cross. If the strings have less than a gap of 5mm between them I'll be amazed.
 

jtrosicky

Member
Joined
Jan 21, 2011
Messages
38
Reaction score
0
Points
0
Age
34
My Satellite Setup
dm500s, andrew valuestar 1.2m dish, triax 88cm, 2.4m fortec star.
My Location
co mayo, ireland
100_1678.JPG

here is a photo of dish, does it look alright.
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,065
Reaction score
8,660
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
At first sight, yes, but only a 3D image would truly tell.
 

wod

Regular Member
Joined
Aug 7, 2005
Messages
4,213
Reaction score
238
Points
63
My Satellite Setup
1m channel master, jaeger smr1224, Inverto black ultra twin, technomate tm-1500ci, broken receiver vantage x221ci, New additions Skybox F5s and technomate tm-5402 HD arriving soon.
My Location
yorkshire
looks like your using the wrong lnb on the dish too, it is the adjustable feedhorn and c120 lnb on the dish ?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,656
Reaction score
11,123
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Is it a picture artifact or is the dish creased between "2 and 3 o'clock" on the photo? (just below the joint)
 

jtrosicky

Member
Joined
Jan 21, 2011
Messages
38
Reaction score
0
Points
0
Age
34
My Satellite Setup
dm500s, andrew valuestar 1.2m dish, triax 88cm, 2.4m fortec star.
My Location
co mayo, ireland
im using inverto c120 red classic lnb with invacom adjustable feedhorn. here is more photos, didnt string dish not sure how too.
100_1669.JPG
 

Attachments

  • 100_1673.JPG
    100_1673.JPG
    719 KB · Views: 137
  • 100_1675.JPG
    100_1675.JPG
    613.8 KB · Views: 144
Top